Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Schimmelnagels

Schimmelnagels

Onychomycose (schimmel of kalknagel) is een schimmelinfectie van de nagelplaat of het nagelbed. Deze schimmelinfectie wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een specifieke groep schimmels, dermatofyten genoemd.

Hoe ontstaan schimmelnagels?

Een beschadigde nagel kan gemakkelijk geïnfecteerd raken. Vocht en warmte zorgen ervoor dat de schimmel zich kan vermenigvuldigen. De nagelranden kunnen dan verkleuren en de nagel wordt dik, bros en kan zelfs loslaten.

Schimmelnagels zullen niet vanzelf weggaan. Omdat de schimmels zeer besmettelijk en hardnekkig zijn, is de kans groot dat uitbreiding naar naast gelegen nagels overslaat. De standaardbehandeling tegen schimmelnagels in de vorm tabletten zijn vaak niet voldoende werkzaam en geven nare bijwerkingen. De schimmel nestelt zich onder de nagelplaat en in het nagelbed waardoor zalven en andere uitwendige middeltjes vaak geen resultaat geven.

Behandeling van schimmelnagels met de Pinpointe laser

Bij Huid & Laser Utrecht worden schimmelnagels behandeld met de Pinpointe laser. Het licht van de laser dringt door de nagel heen en wordt omgezet in warmte. Hierbij wordt een temperatuur bereikt waarbij schimmels niet kunnen leven, de cellen van de schimmels worden vernietigd.

De omliggende huid en nagel zullen intact blijven en er zullen geen bijwerkingen ontstaan. Het resultaat wordt zichtbaar als de nagel gaat uitgroeien. Zowel nagels aan de handen als de nagels aan de voeten kunnen behandeld worden.

Lees hier meer over de behandeling van schimmelnagels »

1
0