Voor 15:00uur besteld, dezelfde dag verzonden

Pigmentvlekken door wondjes

Pigmentvlekken door wondjes

Na wondjes of ontstekingen van bijvoorbeeld acne kunnen rode tot bruine verkleuringen achterblijven. Dit noemen we ook wel Postinflammatoire hyperpigmentatie (PIH). Vaak zien we dit bij een getinte tot donkere huid na acne. Deze vlekken doen over het algemeen geen pijn en jeuken niet.

Als het pigment oppervlakkig zit is de kleur vaak licht tot donkerbruin. Wanneer het pigment wat dieper ligt kan het blauwgrijzige verkleuring hebben.  Door de zon kunnen de pigmentvlekken donkerder worden.

Pigmentvlekken door wondjes

Pigmentvlekken door wondjes Huid Laser kliniek Utrecht

De behandeling van pigmentvlekken door wondjes (PIH) bij Huid & Laser Utrecht

Bij Huid & Laser Utrecht kan postinflammatoire hyperpigmenatie met onderstaande lasers behandeld worden. De keuze van de behandeling ligt aan de kleur van de vlekken en de huidskleur. Tijdens het consult beoordelen we de huid en maken we een behandelplan op maat. De keuze van de behandeling ligt aan uw wensen en de kleur van de vlekken en de huidskleur. Soms geeft een combinatie van meerdere lasers het beste resultaat.

Fractional Erbium YAG Laser (2940 nm)

Deze laser wordt geadviseerd bij vlekken die donker tot blauwgrijs zijn van kleur. De fractional Erbium-YAG (2940 nm) creëert vele miniscule gaatjes in de huid, waardoor de pigmentcellen als het ware doorboort worden en zich weer opnieuw gaan ordenen. Het overtollige pigment wordt vernietigd en afgevoerd.

Het voordeel van deze laserbehandeling is dat ook de structuur van de huid wordt verfijnd en reliëfverschillen in de huid (zoals littekentjes) verminderen.

Fractional Erbium-Glass laser (1540 nm)

De Fractional Erbium-Glass laser wordt geadviseerd, wanneer er sprake is van littekentjes zichtbaar als rode vlekjes en algehele huidverbetering gewenst is.

Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door water in de huid. De energie wordt omgezet in warmte en zorgt door middel van verdamping voor gecontroleerd miniscule gaatjes in de huid. Deze gaatjes worden vervangen door nieuwe collagene vezels, wat zorgt in een verbetering van huidstructuur en het vervagen van oppervlakkige littekentjes (rode vlekjes). Ook gaat de huid nieuwe fijne bloedvaatjes aanleggen, waardoor de doorbloeding wordt verbeterd en uitgezette bloedvaatjes, zichtbaar als rode vlekjes, worden verminderd.

IPL (Intense Pulsed Light)

IPL wordt vaak ingezet bij rode vlekjes in de huid die zijn achtergebleven na een wondje of ontsteking. De lichtpulsen worden in de huid geabsorbeerd door de rode kleur van de oppervlakkige vaatjes, hierdoor wordt de energie omgezet in warmte. Deze warmte zorgt voor het coaguleren van de vaatjes, waardoor deze kapot gaan en vanzelf door het lichaam worden opgeruimd.

Pigmentlaser Alexandrite (755nm)

Wanneer de pigmentvlekken lichtbruin van kleur zijn en oppervlakkig liggen in de huid, kunnen deze ook behandeld worden met de pigmentlaser. Het licht van de pigmentlaser wordt geabsorbeerd door de donkere kleur in de pigmentcellen. De energie wordt omgezet in warmte en zorgt ervoor dat het overtollige pigment wordt vernietigd.

Bij deze laserbehandeling wordt alleen lokaal het pigmentvlekje behandeld. Omdat we vaak zien dat postinflammatoire hyperpigmentatie is ontstaan na ontstekingen door acne, is algehele huidverbetering gewenst. Indien dit het geval is gaat de voorkeur uit naar de behandeling met de fractional laser.

1
0