Het belang van vitamine C

Wat maakt vitamine C nou zo belangrijk?

Vitamine C supplementen zijn op dit moment niet aan te slepen. Dit komt doordat er vanwege het coronavirus, de behoefte is om de weerstand te ondersteunen en hiervoor is vitamine C zeer geschikt. Maar wist je dat vitamine C ook heel veel voordelen heeft voor de huid? In dit artikel worden de voordelen van vitamine C besproken.

De huid wordt in het dagelijks leven in grote mate blootgesteld aan schadelijke factoren, zoals vervuiling en UV-straling. Dat het gebruik van een product met SPF hierbij van belang is, weten veel mensen inmiddels al wel. Uit studies is gebleken dat een SPF de huid goed beschermt tegen UV-B straling, maar dat het onvoldoende bescherming biedt tegen UV-A straling en vrije radicalen.[1] UV-A en vrije radicalen zijn factoren die van grote invloed zijn op het verouderingsproces van de huid. Onder invloed van straling ontstaat oxidatieve stress in de huid met celschade als gevolg.

Mede doordat een product met UV-bescherming niet altijd in juiste hoeveelheid of voldoende egaal wordt aangebracht, is de bescherming hiervan niet optimaal. Om de huid zo effectief mogelijk te beschermen, is de toevoeging van een anti-oxidant de beste oplossing. De meest effectieve anti-oxidant is vitamine C.[2]Anti-oxidanten beschermen de huid tegen oxidatieve stress en verhogen de weerstand van de huid, waardoor irritatie en ontstekingsreacties van de huid verminderen. Dit houdt de huid gezon
d en vertraagt het verouderingsproces.

Naast de sterke anti-oxiderende werking van vitamine C, heeft vitamine C een zeer stimulerend effect op de collageenproductie van de huid. Ook houdt het het collageen in goede conditie en vermindert het de afbraak van collageen. De combinatie van deze eigenschappen maken dat vitamine C onmisbaar is in de bestrijding van huidveroudering.

Een ander huidprobleem waar vitamine C geschikt voor is, is hyperpigmentatie. Vitamine C remt de werking van het enzym tyrosinase, het belangrijkste enzym wat verantwoordelijk is voor de omzetting van melanine, of terwijl pigmentcellen. Dit vermindert de pigmentvorming in de huid.[3] Ook is vitamine C inzetbaar bij een vette acnegevoelige huid, doordat het ontstekingsprocessen vermindert en littekens ontstaan na onzuiverheden vervaagt. Vitamine C geeft de huid een mooie glow en zal de huid dus optimaal beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Van belang bij de toepassing van vitamine C is de gebruikte concentratie en de formule waarin het verwerkt zit. Vitamine C kan namelijk heel slecht tegen vocht, licht en zuurstof. Wanneer vitamine C hieraan wordt blootgesteld, verliest het zijn werkzaamheid.

Skinceuticals heeft zich gespecialiseerd in anti-oxidanten en heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de juiste formulering hiervan voor de beste werkzaamheid. Door middel van klinische studies hebben zij de meest effectieve producten ontwikkelt waarmee de huid uitstekend beschermd kan worden en huidveroudering wordt tegengegaan. Zij hebben een aantal producten in het assortiment welke vitamine C bevatten. Dit aanbod is als volgt:

SkinCeuticals Serum 10

Skinceuticals Serum 10, dit serum bevat 10% vitamine C (l-ascorbic acid) en 0,2% ferulinezuur, een puur anti-oxidantenserum geschikt voor elk huidtype, maar met name de gevoelige huid. Indien de huid nog niet gewend is aan het gebruik van een anti-oxidant serum, wordt aangeraden met dit serum te starten https://www.huid-en-laser-utrecht.nl/product/skinceuticals-serum-10/ 

SkinCeuticals Phloretin C F

Skinceuticals Phloretin CF, dit serum bevat 10% vitamine C (l-ascorbic acid), 2% floretine en 0,2% ferulinezuur. De toevoeging van floretine maakt dat dit serum extra geschikt is voor de huid met hyperpigmentatie en dat de actieve werkstoffen de huid nog beter kunnen binnendringen https://www.huid-en-laser-utrecht.nl/product/skinceuticals-phloretin-cf/

SkinCeuticals C E Ferulic

Skinceuticals C E Ferulic, dit serum bevat 15% vitamine C (l-ascorbic acid), 1% alpha-tocopherol en 0,5% ferulinezuur. De hoge concentratie vitamine C in combinatie met vitamine E (alpha-tocopherol) is nauwkeurig geformuleerd om de huid zo goed mogelijk binnen te dringen. Door de pH waarde juist afgestemd te hebben en door het synergetische effect van vitamine C en E is dit serum de beste oplossing tegen huidveroudering en wordt de huid 8x beter beschermt in vergelijking met het natuurlijke beschermingsvermogen. Daarnaast helpt dit serum de droge huid te herstellen door optimalisatie van de huid lipiden https://www.huid-en-laser-utrecht.nl/product/skinceuticals-c-e-ferulic/

Dermaceutic C25 Cream

Een ander product met vitamine C is de Dermaceutic C25 Cream, uitstekend in te zetten bij een oneffen huidskleur. Dit product bevatnaast maar liefst 25% vitamine C ook vitamine A, vitamine B5 en vitamine E. Deze combinatie van verschillende vitamines maakt de huid sterker en geeft een mooie glow https://www.huid-en-laser-utrecht.nl/product/dermaceutic-c25-cream/

Benieuwd geworden naar wat deze producten voor jouw huid kunnen betekenen? Ze zijn verkrijgbaar in onze webshop. Wil jij meer weten over deze of een van onze andere producten? Neem dan per mail of telefonisch contact met ons op.

[1] Pinnel, S.R., Oresajo, C. (2010). Review of Photodamage and Oxidative Stress and Protection Provided by Topical Antioxidants. European Dermatology, 5, 32-35.

[2] Pinnel, S.R. et al. (2001). Topical L-Ascorbic Acid: Percutaneous Absorption Studies. Dermatol Surg, 27 (2), 137-142.

[3] Al-Niaimi, F., Chiang, N.Y.Z. (2017)). Topical vitamin C and the skin: Mechanisms of Action and Clinical Applications. Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, 10 (7), 14-17.

LASERONTHAREN IN DE ZOMER? DAT KAN!

Laserontharen in de zomer? Dat kan!

De zomer komt er weer aan, heerlijk! Tijd voor jurkjes en blote benen. Helaas betekent dit doorgaans ook vaker scheren of waxen.. Gelukkig bestaat er laserontharen, hemels voor elke vrouw! Maar kan dat in de zomer? Met de juiste lasers kan laserontharen in de zomermaanden veilig worden uitgevoerd! Begin juist nu, zodat je er deze zomer al profijt van heeft.

Kan laserontharen in de zomer?

Nu het zonniger wordt krijgen de huidtherapeuten van Huid & Laser Utrecht vaak de vraag of de laserbehandelingen mogelijk zijn als de zon schijnt. Het antwoord is absoluut ja! Wereldwijd worden laserbehandelingen uitgevoerd, zo ook in gebieden waar het altijd zonnig is! Belangrijk is wel dat je je huid goed beschermd met een zonnebrandcrème en dat de behandeling wordt uitgevoerd met de juiste lasers.

Met welke ontharingslasers wordt behandeld bij Huid & Laser Utrecht?

Bij Huid & Laser Utrecht wordt de behandeling tegen ongewenste haartjes uitgevoerd met twee verschillende ontharingslasers, welke ook met elkaar gecombineerd kunnen worden tijdens één behandeling . Door dit brede behandelaanbod kan elk huidtype en zelfs de zongebruinde huid behandeld worden.

Bij Huid & Laser Utrecht wordt laserontharen uitgevoerd met onderstaande lasers:

  • Alexandrite laser (755 nm), deze laser reageert op het pigment in het haarzakje en wordt uitgevoerd bij lichte tot getinte huidtypes.
  • Nd-YAG laser (1064 nm), deze laser schakelt de bloedtoevoer van de haartjes uit en wordt uitgevoerd bij donkere tot negroïde huidtypes en dus ook bij de zongebruinde huid!
  • Combinatie van de Alexandrite (755 nm) en Nd-YAG (1064nm) laser tegelijkertijd in één puls. Hierbij wordt op twee manieren het haarzakje vernietigd. Deze lasers wordt uitgevoerd bij de getinte huid.

Zon voorafgaand aan de laserbehandeling

Natuurlijk dien je je huid ten allen tijden te beschermen tegen de zon, ook als je niet in behandeling bent voor een laserbehandeling. Wij adviseren dagelijks een crème te smeren met een hoge SPF (SPF 30 of 50).  Ben je de hele dag buiten in de zon? Dan is meerdere keren per dag smeren erg belangrijk.

Ondanks het smeren met een zonnebrandcrème wordt de huid toch zongebruind. Bij de één gaat dit sneller dan bij de ander. Ben je zongebruind dan voeren wij de behandeling uit met de Nd-YAG (1064nm) laser. Deze laser wordt ook veilig uitgevoerd bij de donkere en negroïde huidtypes, waarbij geen reactie is op het pigment in de huid. Een behandeling met deze laser bij de zongebruinde huid is dus ook veilig en effectief!

Zon na de laserbehandeling

Bij laserontharen blijft het bovenste huidlaagje intact en zal de huidreactie na de behandeling snel wegtrekken. Zodra deze is weggetrokken, kun je de huid ingesmeerd met een zonnebrandcrème blootstellen aan de zon. Wij adviseren dus ook altijd om vlak voor uw vakantie te komen voor een behandeling, zodat u haarloos en zonder (scheer)zorgen op vakantie kunt gaan. Hoe fijn is dat!

Waarom doorbehandelen tijdens de zomer?

Bij laserontharen kan een lange pauze van meerdere maanden ervoor zorgen dat het totaal aantal behandelingen toeneemt. Dit heeft te maken met de groeifases van de haren. Om deze reden worden in de zomermaanden doorbehandeld voor het beste resultaat!

Wanneer kun je het beste starten met je eerste laserbehandeling?

Na al de eerste behandeling vallen de haartjes uit, waardoor je direct profijt hebt van de behandeling. Na elke behandeling worden de haren minder en dunner, dus hoe eerder je start, hoe meer resultaat je zult merken op korte termijn. Start  dus bijvoorbeeld vlak voor je vakantie, dan is dit ook gewoon mogelijk en hoef je tijdens je vakantie al minder zorgen te maken over ongewenste haren.

Advies op maat bij jouw laserbehandeling

Heb je vragen of jouw behandeling kan worden uitgevoerd in de zomermaanden? Neem dan contact op met de huidtherapeuten van Huid & Laser Utrecht. Wij zullen aan de hand van je huid en de behandeling een eerlijk advies geven over de mogelijkheden tijdens de zomer.

0