Voor 15:00uur besteld, dezelfde dag verzonden

Fibromen & huidverhevenheden

Fibromen zijn veel voorkomende goedaardige steelwratjes, ook wel skin tags (huid aanhangsels) genoemd. De skin tags zijn vaak huidkleurig of lichtbruin en kunnen overal op de huid voorkomen. De oorzaak van het ontstaan is niet bekend, maar het komt vaak bij vrouwen in de overgang of tijdens de zwangerschap voor. Er kunnen soms tientallen kleine of grotere gesteelde fibromen ontstaan, welke vaak voorkomen in de hals, oksels, onder de borsten en in de liezen.

Huidoneffenheden kunnen bij Huid & Laser Utrecht behandeld worden door middel van huidcurretage of de laser. Tijdens het consult bekijkt de huidtherapeut de huidoneffenheden en wordt er beoordeelt welke behandelmethode het meest geschikt is.

Huidcurretage

Door middel van een curette, dit is een scherpe steriele ring, worden de huidoneffenheden van de huid weggeschrapen. Dit gebeurt heel oppervlakkig, waardoor littekenvorming of het ontstaan van witte vlekken zeer zeldzaam is.

Co2 of Erbium-YAG laser

De laser kan heel nauwkeurig en precies laagje voor laagje van de huidoneffenheden verdampen. Deze techniek werkt heel mooi bij vetbultjes of verhevenheden in de huid.

 

0