Vitamine C peel

Vitamine C (ascorbinezuur) is essentieel voor de productie van collageen, daarnaast verhoogt het ook nog eens de productie van collageen. Bij diverse pigmentatie problemen, rosacea en littekens kan vitamine C onder anderen worden ingezet.

Vitamine C heeft onderstaande voordelen voor de huid:

  • Vitamine C bevordert de aanmaak van collageen. Dit is de bouwsteen van huid en zorgt voor het behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid, zodat rimpels minder zichtbaar zijn worden.
  • Vitamine C herstelt de beschadigde huid door het genezingsproces van de huid te stimuleren.
  • Vitamine C schakelt de vrije radicalen in de huid uit die het collageen in de huid afbreken. Ook zorgt het voor een bescherming tegen infrarood en externe invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling. Door deze externe invloeden ontstaat oxidatieve stress in de cellen waarbij vrije radicalen vrijkomen die huidschade kunnen veroorzaken.
  • Een hoge concentratie vitamine C zorgt voor een lichte afschilfering van de huid, waardoor het vernieuwingsproces wordt gestimuleerd. Een mooie stralende gloed is hierdoor zichtbaar.
  • De productie van melanine (pigment) wordt door vitamine C onderdrukt, hierdoor kunnen pigmentvlekken voorkomen worden.

Tijdens de Dermaceutic Vitamine C-Peel wordt 70% vitamine C op de huid aangebracht en in de huid gesluisd middels microneelding. Deze behandeling wordt geadviseerd bij het onderdrukken van de pigmentvorming bij melasma en bij huidveroudering. Vooral in de zomer geeft deze behandeling een extra bescherming aan de huid. De gehele zomer kan de Vitamine C-peel uitgevoerd worden.

 

 

0