Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Spider naevus

Spider naevus

Zoals de naam het al zegt is een spider naevus een rood ‘spinnetje’ wat duidelijk zichtbaar is in het gezicht en soms op het lichaam. Centraal is het een rode, ronde kern zichtbaar waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren. Een spider naevus ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein haarvaatje.

Hoe ontstaat een spider naevus?

Een spiders naevus ontstaan spontaan, in sommige gevallen kunnen ze weg trekken maar meestal blijft deze aanwezig. Een spider naevus kan al vanaf jonge leeftijd ontstaan. Bij jonge kinderen zie je deze vaak op de wangen, ze kunnen ook op het hele gezicht aanwezig zijn.

spider naevus behandelen Huid Laser kliniek Utrecht

Vaatlaserbehandeling bij Huid & Laser Utrecht

Bij Huid en Laser Utrecht worden couperose en andere vaatafwijkingen behandeld met de Nd-Yag 1064 nm vaatlaser of een combinatie met de Alexandrite laser.  Dit is de meest effectieve behandelmethode. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door de rode en paarse kleur van het vaatje. Het licht wordt omgezet in warmte en deze warmte zorgt voor het stollen van de eiwitten in de vaatwand. Hierdoor beschadigd het vat en ruimt je lichaam het vaatrestant op.

De huid wordt tijdens de behandeling gekoeld met direct luchtkoeling. Dit zorgt ervoor dat de omliggende huid wordt uitgeschakeld voor de warmte en de behandeling minder gevoelig is.

 

1
0