Huid & Laser Utrecht > Behandelingen > Peeling

Peeling

Wilt u uw huidconditie verbeteren? Peelings zorgen voor een verbetering van de huidconditie en een frissere uitstraling. Bij Huid & Laser Utrecht werken wij met vele verschillende peelings, zodat wij elk huidtype, maar ook verschillende indicaties kunnen behandelen.

Werking van een peeling

Een peeling bestaat uit zuren die ervoor zorgen dat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor wordt het huidvernieuwingproces geactiveerd, waardoor de dode huidcellen afschilferen en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen. Ook zorgt het zuur van de peeling voor het vasthouden van vocht in de huid. Na de peeling is de conditie en weerstand van de huid verbeterd, wat zichtbaar is in een frisse en stralende huid.

Door een combinatie van verschillende zuren toe te passen kan het gewenste resultaat bereikt worden. Zo werken wij met verschillende peelings waarin de verhouding melkzuur, glycolzuur en salicylzuur in voorkomen.

Melkzuur egaliseert pigmentaties

Salicylzuur zorgt ervoor dat de talgproductie wordt geremd/opgelost

Glycolzuur egaliseert pigment, stimuleert de celvernieuwing, stimuleert de doorbloeding en pakt fijne lijntjes aan

Medium diepe peelings

Het is belangrijk om uw huid te laten wennen aan de behandelingen met de peelings. Hierom wordt gewerkt met een stappenplan. Gestart wordt met de medium diepe peelings welke zeer doeltreffend zijn bij de behandeling van acne, rosacea, maar ook om uw huid een frisse opkikbeurt te geven.

Bij Huid & Laser Utrecht kunt u terecht voor onderstaande medium diepe peelings:

  • Dermaquest Mangobrite peeling
  • Dermaquest Primary Pumkin peeling; 3% glycolzuur, 2% salicylzuur, 40% pompoenextract
  • Dermaquest Power pumkin peeling 10% glycolzuur, 2% salicylzuur, 40% pompoenextract
  • Dermaquest salicyl acid resurfacer
  • Glycolzuur 50% en 70%

Diepe peelings

Na enkele behandelingen met een medium diepe peeling kan er ook een diepere peeling worden toegepast zoals de Modified Jessner (14% melkzuur, 14% saliczylzuur, 14% resorcinol) . Deze kan ook gecombineerd worden met een medium diepe peeling tijdens één behandeling voor een sterker effect.  Deze intensievere peeling wordt voornamelijk ingezet bij acne, acnelittekens, maar ook tekenen van huidveroudering en grove poriën.

Aantal behandelingen

Om de conditie van de huid op peil te houden wordt geadviseerd om regelmatig een peeling te laten uitvoeren in kuurvorm. Wij adviseren om gemiddeld 3-6  te behandelen achter elkaar te plannen, per indicatie kan dit verschillen. Is het doel om uw huid een opkikbeurt te geven; de zogenoemde ‘glow’ dan zijn er vaak minder behandelingen nodig dan bij een erge vorm van acne.

Nabehandeling met retinol 4%

Na elke peeling behandeling wordt uw huid ingesmeerd met een hoog percentage retinol, zelfs 4%.  Vitamine A zuur zorgt voor een sterk huidverbeterend effect, een nog sterker effect van de peeling en het reguleert de talgproductie.

Producten voor thuis

Bij de behandeling met peelings is het belangrijk om uw huid te laten wennen en voor te bereiden. Hier adviseert de huidtherapeut u graag over tijdens het gratis consult. Hier moet u denken aan thuis producten welke milde exfolianten bevatten. Zoals reinigingsproducten en nachtcreme’s met glycolzuren en/of salicylzuren welke uw huid voorbereiden op een behandeling, maar er ook voor zorgen dat uw huid elke dag geprikkeld wordt voor een nog beter resultaat. Ook zorgt het gebruik van specifieke dagelijkse huidverzorging ervoor dat het effect van de peeling versterkt en het behaalde resultaat wordt behouden.  Wij werken met de producten van SkinCeuticals voor uw dagelijkse huidverzorging. De huidtherapeut kunt u adviseren over deze producten.

Gratis consult

Tijdens het consult beoordeeld de huidtherapeut welke peeling het meest voor u geschikt is.

Tarieven

Onderstaand onze tarieven voor de peelingbehandelingen.

Peeling € 100,-
Microdermabrasie, dieptereiniging en peeling € 120,- p.b.
Microdermabrasie behandeling, peeling en laser € 210,- p.b.

Bekijk hier de tarieven voor alle behandelingen »