Huid & Laser Utrecht > Behandelingen > Microneedling

Microneedling

Bij Huid & laser Utrecht kunt u behandeld worden door middel van de Dermica Goldpen microneedling. Microneedling kan worden ingezet bij het herstellen en het verbeteren van de huid en is geschikt voor verschillende huidproblemen. Voor elke indicatie wordt er zorgvuldig gekeken wat het beste is.

Werking Microneedling
De Dermica Goldpen is het meest geavanceerde microneedling systeem. Door middel van micro naaldjes die snel op en neer bewegen (1000 per seconde) worden er micro-kanaaltjes in de huid gemaakt. Door deze micro-kanaaltjes wordt het natuurlijke wondgenezingproces in gang gezet. Hierdoor komen groeifactoren vrij die de aanmaak en herstructurering van collageen en elastine stimuleren. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Daarnaast zorgt het voor een betere opname van actieve werkstoffen, zonder de epidermis (bovenste huidlaag) te beschadigen.

Indicaties:

  • Algehele huidverbetering
  • Fijne lijntjes
  • Grove huidstructuur en poriën
  • Striae rubra
  • (acne) littekens

Daarnaast kan de Dermica Goldpen op verschillende delen van het lichaam worden toegepast, zoals op het gezicht, hals, decolleté, handen, armen, benen en de rug. Daarnaast kan het ook worden toegepast op moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen, op de neus en lippen.

Behandelingen
Bij Huid & Laser Utrecht worden er twee verschillende soorten behandelingen middels de microneedling aangeboden, namelijk de skinbooster of de firm facial.

Skin booster
Tijdens deze behandeling wordt door middel van microneelding actieve werkstoffen dieper de in huid gebracht. De skinbooster behandeling bestaat uit een van de twee verschillende soorten actieve werkstoffen, namelijk hyaluron of uit vitamine C.

Hyaluron bevindt zich in de huid en neemt af bij huidveroudering. Het is een lichaamseigen vochtbinder dat kan worden geabsorbeerd wanneer het op de huid wordt aangebracht. Hyaluron is bewezen effectief en zeer geschikt voor microneedling. Het zorgt voor een natuurlijke glow en een verbetering van de structuur en vochtbalans van de huid. Vitamine C (ascorbinezuur) is essentieel voor de productie van collageen, daarnaast verhoogt het ook nog eens de productie van collageen. Bij diverse pigmentatie problemen, rosacea en littekens kan vitamine C onder anderen worden ingezet.

Firm facial
De firm facial is een behandeling waarbij verschillende huidtherapietechnieken worden samengevoegd. De gezichtsbehandeling geeft een enorme boost aan de aanmaak van collageen, het verstevigt de huid en het verfijnt de huidstructuur. De behandeling bestaat uit een TCA-peeling, microneedling en retinol.

Bij de Firm facial is een voorbehandeling geadviseerd met de volgende producten van Dermaceutic:

  • Foamer 15
  • Light Ceutic

Vermijd tot 6 weken na de behandeling zon en/of zonnebank en smeer de huid dagelijks in met een SPF 30 – 50.

Kosten behandeling

Skinbooster  
Hyaluronzuur € 140,-
Vitamine C € 140,-
Firm Facial  
TCA-peeling & Microneedling evt. Retinol € 250,-