Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Mela Peel Forte

De Mela Peel Forte van Dermaceutic wordt uitgevoerd bij pigmentvlekken en met name bij melasma. Dit is een bruine verkleuring van de huid, vaak zichtbaar op de jukbeenderen, bovenlip, kin en/of voorhoofd. Het pigment kan zich oppervlakkig bevinden in de opperhuid en dieper in de lederhuid. Vaak zien we dat het pigment zich zowel oppervlakkig als diep bevindt. Het exacte ontstaan van melasma is nog onbekend, maar er is wel een verband tussen blootstelling aan de zon, zwangerschap, pilgebruik, bepaalde medicatie en erfelijke aanleg. De hormonen oestrogeen en progesteron stimuleren de productie van pigment onder invloed van de zon. Om deze reden wordt melasma ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Bij melasma is er geen sprake van een vermeerdering van de pigmentcellen, maar de pigmentcellen zijn actiever en vergroot.

Behandeling melasma met peeling

Voorafgaand aan de behandeling maken wij een huidanalyse met behulp van de Observ 520. Deze gepatenteerde technologie, maakt gebruik van speciale fluorescentie en gepolariseerd licht en geeft ons inzicht in de diepte en lokalisatie van het pigment.

De behandeling van melasma kan uitgevoerd worden door middel van de Mela Peel Forte. Deze peeling zorgt ervoor dat het pigmentproces in de huid wordt gereguleerd en het pigment wat aanwezig is in de bovenste huidlaag versnelt afschilfert. De peeling bevat arbutine, kojinezuur, phytinezuur, retinol, salicylzuur en melkzuur. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de vorming van tyrosinase wordt geremd. Dit is een enzym wat is betrokken bij de vorming van pigment in de huid. Dit zorgt ervoor dat de pigmentcellen minder pigment kunnen vormen.

Start peeling met thuisproducten

De behandeling met de peeling start minimaal 2-4 weken voorafgaand aan de eerste peeling behandeling met de daarvoor bestemde thuisproducten. Deze producten zorgen ervoor dat de huidconditie verbeterd en de bovenste huidlaag verweekt, zodat met de peeling meer dieptewerking en effectiviteit behaald wordt. Ook zal het herstel na de peeling veilig en sneller verlopen.

  • Dermaceutic Foamer 5/15
  • Dermaceutic Lightceutic nachtcrème
  • Dermaceutic Retinol 0.5 of 1.0

Aantal behandelingen

De peelings worden toegepast in een kuurvorm om de 2-4 weken. Gemiddeld zijn 4 behandelingen nodig afhankelijk van uw huidtype en de ernst van het pigment.

Resultaat van de Mela Peel Forte bij melasma

Melasma heeft een chronisch karakter. De behandeling van melasma is er erop gericht om de activiteit van de pigmentcellen onder controle te brengen en het overtollige pigment te verminderen. Het resultaat is afhankelijk van diepte van het pigment (oppervlakkig of diep) en de factoren die melasma kunnen verergeren. Na de behandelingen wordt de pigmentatie vaak lichter en kunnen ze soms niet meer zichtbaar zijn. Ook is het mogelijk dat bepaalde pigmentcellen te diep in de huid zitten, waardoor deze wel lichter worden maar toch (gedeeltelijk) zichtbaar blijven.

Naast de behandelingen in de kliniek zijn de juiste thuisproducten net zo belangrijk om het pigmentproces in de huid te reguleren en te stabiliseren. Deze producten bevatten pigmentonderdrukkende werkstoffen die het pigmentproces van de huid beïnvloeden. Het gebruik van deze producten draagt zorg voor een langer resultaat. Wij adviseren om de producten ter voorbereiding van de peeling, ook na de behandelingen te blijven gebruiken. Daarnaast is een hoge concentratie vitamine C-serum belangrijk. Vitamine C (ascorbinezuur) heeft een bewezen werking bij de remming van pigmentvorming en is bij melasma zeer belangrijk om dagelijks onder de dagcrème met SPF te gebruiken. Uw huidtherapeut kunt u hierover adviseren.

0
0