Huid & Laser Utrecht > Behandelingen > Laserbehandeling Melasma

Laserbehandeling melasma

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een bruine vlekkerige verkleuring van de huid. De vlekken zijn vaak zichtbaar als een onregelmatige hyperpigmentatie op de jukbeenderen, bovenlip, kin en voorhoofd. 

Oorzaak melasma 

Het exacte ontstaan van melasma is nog onbekend, maar er is wel een verband tussen zwangerschap, pilgebruik, zonlicht, bepaalde medicatie en erfelijke aanleg. De pigmentcellen zijn overgevoelig voor de aanmaak van pigment onder invloed van zonlicht en hormonen. Deze pigmentcellen kunnen zich zowel oppervlakkig als diep in de huid bevinden. Als je eenmaal melasma hebt, is er een grote kans dat de pigmentvlekken onder invloed van pilgebruik, zonlicht en zwangerschap terugkeert.  Ondanks dat zorgt onder andere een laserbehandeling ervoor dat de pigmentvlekken zo rustig en licht mogelijk blijven. Net zo belangrijk als de laserbehandeling is het dagelijks gebruik van een SPF crème met een hoge beschermingsfactor tegen UV-A en UV-B straling en een serum met een pigmentremmende. De huidtherapeut kunt u hierover adviseren.

Behandeling van Melasma met de fractional laser 

De fractional erbium-YAG (2940 nm) creëert vele miniscule gaatjes in de huid, waardoor de pigmentcellen als het ware doorboort worden en zich weer opnieuw gaan orderen. Het overtollige pigment wordt vernietigd en afgevoerd. Net zo belangrijk als de laserbehandeling van melasma is bescherming tegen zonlicht door middel van zonnebrandcreme’s met SPF 50. Wij nodigen u graag uit voor een consult, zodat wij u alles over de behandeling kunnen uitleggen.

Lees meer over de huidaandoening melasma »

Tarieven behandeling melasma 

Onderstaand onze tarieven voor de melasma behandelingen.

 Fractional Erbium-Yag laserbehandeling vanaf € 190,- p.b.

Bekijk hier de tarieven voor alle behandelingen »