Huid & Laser Utrecht > Behandelingen > Huidverjonging Fractional laser

Huidverjonging en verbetering

Fractional lasers zorgen voor een algehele huidverbetering. Deze behandeling kan worden toegepast bij  huidverjonging en acne littekens. De laser zorgt voor een fijnere huidstructuur en een egale kleur, door het huidvernieuwingsproces te versnellen. Fractional lasers zorgen voor een maximaal resultaat wat behaald kan worden op het gebied van huidverjonging door lasertherapie.

Werking van de Fractional Laser 

Een fractional laser reageert op het water in de huidcellen en creëert door verdamping vele miniscule gaatjes van warmtebundels diep in de huid. Hierdoor wordt de nieuwe aanmaak van collageen (bouwsteen van de huid) gestimuleerd. Deze collageenproductie zorgt voor meer stevigheid van de huid. De warmte van de laser zorgt voor weefselkrimping, waardoor de huid fijner zal zijn van structuur en de doorbloeding wordt verbeterd. De huid krijgt hierdoor een egalere kleur en een frissere uitstraling. Door de toegenomen collageenproductie wordt het huidverouderingsproces van de huid vertraagd!

De laser werkt gefractioneerd, dat wil zeggen dat er per laserpuls gedeeltelijk van de huid wordt behandeld. Er worden zogenoemde microbeams, gaatjes in de huid gemaakt. Tussen de gaatjes blijft huidweefsel aanwezig. Deze intacte huid helpt de miniscule gaatjes sneller genezen door de aanmaak van nieuwe huidcellen. Op deze manier is de behandeling veilig en gecontroleerd en  herstelt de huid in enkele dagen.

Soms wordt de laser gedeeltelijk ongefractioneerd toegepast om onregelmatig reliëfverschil in de huid (bijvoorbeeld lijntjes of littekens) te verkleinen.

Meerdere fractional lasers

Bij Huid & Laser Utrecht zijn wij gespecialiseerd op het gebied van huidverbetering en beschikken wij over meerdere fractional lasers, waardoor wij altijd een behandeling op maat kunnen aanbieden. De behandelingen worden uitgevoerd met de:

  • Fractional/ non-fractional Erbium- YAG 2940 nm (ablatief)
  • Fractional/non fractional Co2  10600 nm (ablatief)
  • Fractional Erbium- Glass 1540 nm (non- ablatief)

Wij werken met ablatieve en non-ablatieve lasers. Ablatief wil zeggen dat de opperhuid afschilfert en de hersteltijd 3-5 dagen duurt. Non-ablatief betekend dat de bovenste huidlaag intact blijft, de huid zal alleen rood zijn en de hersteltijd bedraagt slechts één dag.

Tijdens het consult zal de huidtherapeut beoordelen welke fractional laser het meest geschikt is, soms is een combinatie de beste optie.

Huidaandoeningen die behandeld kunnen worden

Met de fractional lasers behandelen wij de volgende huidaandoeningen:

Tarieven

Onderstaand onze tarieven voor de huidverjonging behandelingen.

Fractional Erbium-YAG behandeling € 250,- p.b.
Fractional Co2 behandeling € 390,- p.b.
Combinatie Erbium-Glass en Co2 laserbehandeling € 490,- p.b.

Bekijk hier de tarieven voor alle behandelingen »