Huid & Laser Utrecht > Behandelingen > HIFU

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)

Het wordt ook wel de ‘gouden standaard’ onder de huidliftingmethoden genoemd. De methode om verstrakking van uw huid te krijgen zonder down-tijd. Het kan ingezet worden om de slapper wordende, maar ook  de verslapte huid te verbeteren. HIFU is een afkorting van High Intensity Focused Ultrasound. Tijdens de behandeling wordt door middel van ultrasound de huid verstrakt. De behandeling is zeer geschikt voor het gezicht, de hals en de decolleté.

Hoe werkt HIFU?

Tijdens de behandeling worden er intensieve ultrageluid energie pulsen in de diepere huidlagen afgegeven. De pulsen die worden afgegeven bestaan uit geluidstrillingen welke in alle drie de verschillende en dus ook in de diepere huidlagen doorwerken, terwijl de bovenste huidlaag intact blijft. De hoogfrequente geluidstrillingen produceren energie, welke in de huid worden omgezet in warmte. Door deze warmte ontstaan er holtes in de huid die worden opgevuld met nieuw huidweefsel waardoor rimpels verfijnen en de huid verstrakt en wordt gelift. De warmte stimuleert het natuurlijke proces van de huid om nieuw collageen aan te maken.  Omdat er tijdens één behandeling meerdere opzetstukken worden gebruikt kan er tot de diepere huidlaag behandeld worden waardoor het gewenste effect bereikt wordt.

De SMAS laag wordt gelift

De huid bestaat uit verschillende lagen, de opperhuid (epidermis), de lederhuid (dermis), de diepere huidlaag en de fibromusculaire laag, dit wordt ook wel de SMAS-laag genoemd. De HIFU werkt op al deze lagen.

De SMAS (Superficial Musculo-aponeurotic System = fibromusculaire laag) is de laag welke normaal tijdens een chirurgische ingreep gelift wordt. De SMAS laag wordt tijdens de HIFU behandeling veilig verwarmt, waardoor u in verloop van 3-6 maanden een verstrakking van uw huid krijgt. Naast het verstrakken van de huid wordt er ook nieuw collageen in uw huid aangemaakt.

Wat merkt u na de HIFU behandeling aan uw huid?

Direct na de behandeling kunt u een beurs gevoel aan de huid waarnemen en uw huid heeft een rode kleur. Omdat de bovenste huidlaag intact blijft hoeft u zich geen zorgen te maken over een hersteltijd. Een optimaal resultaat wordt verkregen na minimaal 2-3 behandelingen, dit hangt af van uw huidconditie. Na enkele maanden is het resultaat zichtbaar. 

Welke gebieden kan ik laten behandelen? 

De HIFU behandeling is geschikt om uw gelaat, kaaklijn en/of hals te laten behandelen. HIFU kan toegepast worden bij huidverslapping van de ogen, wenkbrauwen, hals of onderkin. Deze gebieden kunnen tijdens één behandeling gecombineerd worden.

De behandeling kan gedurende het gehele jaar uitgevoerd worden. Er is geen hersteltijd na de behandeling en er hoeft geen rekening gehouden te worden met de zon.

Combinatie met andere behandelingen

Voor algehele huidverjonging wordt geadviseerd om de HIFU behandeling te combineren met de Youlaser (fractional Co2 en Erbium-Glass laser). De HIFU stimuleert verstrakking en lifting van de huid en de Youlaser zorgt voor een fijne huidstructuur en een egale kleur. 

Prijzen HIFU behandeling 

Onderstaand prijzen zijn per behandeling. Gemiddeld worden 2-4 behandelingen geadviseerd. 

 

Gebied

 

Per behandeling

Ogen onder € 150,-
Wenkbrauwen € 150,-
Combi ogen en wenkbrauwen € 250,-
Kaaklijn € 250,-
Wangen en kaaklijn € 390,-
Gehele gelaat € 490,-
Gehele hals € 390,-
Gelaat en hals € 750,-
Decolleté € 390,-