• Nederlands
  • Engels

Fillers Utrecht

Juvederm

Juvederm is een niet-permanente filler die wordt gebruikt voor het opvullen van rimpels of het creëren van meer volume in het gezicht. Denkt u hierbij aan de lipcontour of vollere lippen, het opvullen van de jukbeenderen of wangen, het doen vervagen van de neus-lippenlijn en de marionetlijn (lijn tussen mondhoek en kaakrand), een diepe lijn in de kin, kraaienpootjes en littekens of andere oneffenheden als gevolg van bijvoorbeeld acne. Beide stoffen zijn hyaluronzuren van uitstekende kwaliteit en duurzaamheid, in juvederm zit bovendien een geringe hoeveelheid verdovingsvloeistof hetgeen de behandeling nog minder gevoelig maakt. Juvederm is het enige hyaluronzuur van de fillers dat een approval heeft gekregen van de US FDA (Food and Drug Administration) voor de correctie van diepe tot middelmatig diepe lijnen voor een periode van 1 jaar. Mijn ervaring is dat 75% van de clienten  na ruim een jaar nog steeds plezier van hun behandeling hebben.

De behandeling en het resultaat.
De duurzaamheid van surgiderm/juvederm is 10 tot 14 maanden. Een behandeling duurt 20 tot 30 minuten en het resultaat is direct zichtbaar. Omdat er hele dunne naaldjes worden gebruikt is de behandeling bijna pijnloos. Het hyaluronzuur wordt door het lichaam herkend als een lichaamseigen stof en is volledig biologisch afbreekbaar. Na de behandeling kunnen de injectieplaatsen een beetje rood en gezwollen zijn en soms ontstaat er een kleine blauwe plek die overigens na enkele dagen weer is verdwenen.

Sculptra

Deze stof, voorheen bekend als Newfill, stimuleert de vorming van nieuw collageen door de eigen cellen, waardoor de huid steviger wordt. Uiteindelijk zorgt het lichaam dus zelf voor de vulling, in welke mate hangt af van de hoeveelheid collageen die gevormd wordt. Niet elke huid is hier geschikt voor. Voor een goed resultaat zijn 3 of 4 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een periode van 6 weken. Gemiddeld duurt het 3 tot 6 maanden voordat het uiteindelijke resultaat goed zichtbaar is. Elke 1 tot 2 jaar is een “touch-up” behandeling aan te raden.

De behandeling
Sculptra wordt met dunne naaldjes in de huid gebracht, soms 5 tot 8 prikjes per te behandelen gebied (wangen, jukbeenderen, kaaklijn). De huid wordt met een crème verdoofd. De eerste uren ziet de huid er wat rood en geprikkeld uit en kunnen er blauwe plekjes ontstaan. Dit is normaal en de huid herstelt weer snel.

Radiesse

Radiesse is een niet-permanent vulmiddel dat wordt gebruikt voor het vullen van met name de diepere rimpels zoals diepe neus-lippenlijnen, en voor bijvoorbeeld het verfraaien van de contouren van de kaaklijn. Het effect houdt ongeveer 1 jaar aan. De stoffen in radiesse komen ook van nature in het lichaam voor en het middel wordt al jaren gebruikt in vakgebieden als orthopedie en tandheelkunde.

Fillers Utrecht: De behandeling en het resultaat
Een fillers behandeling duurt 20 tot 30 minuten. Soms wordt er plaatselijk een kleine verdoving gegeven. Radiesse wordt met een dunne naald ingespoten. Het materiaal lost geleidelijk op in het lichaam en wordt vervangen door lichaamseigen cellen. Er ontstaat een flexibele vulling, het resultaat is direct zichtbaar. Voor een optimaal resultaat is het soms nodig de behandeling te herhalen. Na de behandeling kan sprake zijn van enige zwelling en roodheid welke meestal binnen 24 uur weer verdwijnen.

1
0