• Nederlands
  • Engels

Botox Utrecht

Botox is een stof die gebruikt wordt om een bepaalde spieractiviteit te verminderen. In de reguliere geneeskunde wordt botox al jaren gebruikt om bijvoorbeeld spastische spieren te laten verslappen of om bepaalde vormen van hoofdpijn te bestrijden. In de cosmetiek is het een middel om de spieractiviteit en daarmee de actieve rimpelvorming van bijvoorbeeld het voorhoofd, de frons en rond de ogen te verminderen.

Waarom botox Utrecht?

Botox is heel geschikt voor het verzachten van de fronsrimpel, voorhoofdrimpels, kraaienpootjes en de horizontale halsplooien. Ook lijntjes van de bovenlip kunnen in een aantal gevallen worden behandeld. Tevens wordt botox gebruikt in geval van overmatige transpiratie van oksels, handen, voeten en ook bovenlip; bij deze indicatie heeft men er over het algemeen 6-7 maanden plezier van.

De werking

Botox wordt in de spier gespoten waardoor deze spier (dit spiertje) tijdelijk niet of nauwelijks meer kan samentrekken. Het effect treedt na 5 tot 10 dagen op en houdt 4 tot 5 maanden aan. Hierna kan de behandeling herhaald worden. Botox blijft bij herhaling meestal langer effectief. Het is een eiwit dat door het lichaam volledig wordt afgebroken.

De behandeling

De behandeling duurt tussen de 15 en 20 minuten. Botox wordt met een klein injectienaaldje via de huid ingebracht. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. De lichte roodheid of kleine zwelling die ontstaat is na ½ tot 1 uur verdwenen.

Prijslijst voor een behandeling met botox in Utrecht

Onderstaand vindt u de prijzen voor botox Utrecht. Behandeling en prijzen zijn in overleg met de arts.

ConsultGratis
Botox
 1 regio€ 150,-
 1/2 regio€ 75,-

“Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een geschikte arts”.

1
0