Voor 16:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Behandeling Lichen Sclerosus

Lichen sclerosus is een goedaardige huidaandoening waarbij witte, verharde plekken ontstaan op de geslachtsdelen. De huid verliest langzaam zijn elasticiteit, waardoor deze strak en vast aanvoelt.

Laserbehandeling bij Lichen Sclerosus

Bij Huid & Laser Utrecht zien wij bij Lichen Sclerosus verbetering van de klachten met de Diva Tight laserbehandeling. Tijdens de behandeling worden de schaamlippen en indien nodig ook het perineum en de anus behandeld. De laser combineert de Erbium-Glass en de Co2 laser in 1 puls. De laser creëert vele minuscule gaatjes in de huid, waardoor het natuurlijke huidgenezingsproces in gang wordt gezet. Het weefsel wordt vervangen door nieuw weefsel, zodat de huid elastischer en weerbaarder wordt.

Deze behandeling wordt alleen uitgevoerd als de arts de diagnose Lichen Sclerosus heeft gesteld.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat met een interval van 6 weken. Er kunnen onderhoudsbehandelingen gewenst zijn.

Resultaten van de laserbehandeling bij lichen sclerosus

De resultaten van de behandeling zijn afhankelijk van de ernst van de klachten. Na de laserbehandelingen verminderen de witte, verharde plekken en verbetert de doorbloeding van de huid. De huid van de vagina is flexibeler waardoor er minder kans is op uitscheuren en irritatie. Er zijn gevallen waarbij ook de clitoris minder ingekapseld is en de binnenste schaamlippen weer gedeeltelijk zichtbaar zijn.  Het resultaat is niet meteen na de eerste behandeling merkbaar. Er zijn hier vaak meerdere behandelingen voor nodig.

Bij de behandeling van lichen sclerosus worden de schaamlippen het perineum en eventueel de anus behandeld. Voorafgaand wordt de huid ingesmeerd met huidverdovende zalf. Tijdens de laserbehandeling kan een warmtesensatie voelbaar zijn. Dit kan tot enkele uren na de behandeling aanhouden. De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

Kosten van de laserbehandeling bij lichen sclerosus

Onderstaande kosten zijn per behandeling. De behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Consult bij de huidtherapeut Gratis en vrijblijvend
Vooronderzoek bij Drs. Nora Hendriks € 90,- 
Behandeling Lichen sclerosus
€ 150,- per behandeling
1
0