Huid & Laser Utrecht > Behandelingen > Behandeling Lichen Sclerosus

Laserbehandeling lichen sclerosus

Lichen sclerose is een goedaardige huidaandoening waarbij witte, verharde plekken ontstaan op de geslachtsdelen. De huid verliest langzaam zijn elasticiteit, waardoor deze strak en vast aanvoelt. 

Diva Tight laserbehandeling bij lichen sclerosus 

Bij Huid & Laser Utrecht zien wij bij Lichen Sclerosus verbetering van de klachten  met de Diva Tight laserbehandeling. Tijdens de behandeling worden de schaamlippen en indien nodig ook het perineum en de anus behandeld. 

Tijdens de behandeling worden de Erbium-Glass en de Co2 laser gecombineerd in 1 puls. De laser creëert vele minuscule gaatjes in de huid, waardoor het natuurlijke huidgenezingsproces in gang wordt gezet. Het weefsel wordt vervangen door nieuw weefsel, zodat de huid elastischer en weerbaarder wordt.

Vooronderzoek bij de arts

Voorafgaand aan de behandeling heeft u indien nodig eerst een vooronderzoek bij Drs. Nora Hendriks bij ons in de kliniek. Zij zal uw klachten bespreken en onderzoeken of de behandeling voor u geschikt is. 

Hoeveel behandeling zijn er nodig?

Gemiddeld zijn 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat met een interval van 6 weken. Er kunnen onderhoudsbehandelingen gewenst zijn. 

Resultaten van de laserbehandeling bij lichen sclerosus

De resultaten van de behandeling zijn afhankelijk van de ernst van de klachten. Na de laserbehandelingen verminderen de witte plekken en verbetert de doorbloeding en vochtigheid van de huid. De huid van de vagina is flexibeler waardoor er minder kans is op uitscheuren en irritatie. Er zijn gevallen waarbij ook de clitoris minder ingekapseld is en de binnenste schaamlippen weer gedeeltelijk zichtbaar zijn. Vaak merken vrouwen dat minder vaak schimmelinfecties ontstaan. 

Het resultaat is niet meteen na de eerste behandeling merkbaar. Er zijn hier vaak meerdere behandelingen voor nodig. 

Is de laserbehandeling gevoelig?

Bij de behandeling van lichen sclerosus wordt alleen van buitenaf behandeld, dus de schaamlippen het perineum en eventueel de anus. Voorafgaand wordt de huid verdoofd met Emla-zalf. Tijdens de laserbehandeling kan een warmtesensatie voelbaar zijn. Dit kan tot enkele uren na de behandeling aanhouden. De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. 

Kosten van de laserbehandeling bij lichen sclerose

Onderstaande kosten zijn per behandeling. De behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering. 

Consult bij de huidtherapeut Gratis en vrijblijvend
Vooronderzoek bij Drs. Nora Hendriks € 90,- 
Behandeling van de schaamlippen € 150,- per behandeling