Huid & Laser Utrecht > Behandelingen > Acnetherapie

Acnetherapie

Er bestaan verschillende vormen van acne. Acne kan ontstaan tijdens de puberteit, maar ook op latere leeftijd. Een combinatie van therapieën zorgt voor het beste en snelste resultaat.  Tijdens het consult wordt een behandeling op maat gemaakt. 

Wat houdt een acnebehandeling in?

Bij Huid & Laser Utrecht wordt bij de behandeling van acne een behandelplan op maat gemaakt.  De behandeling kan bestaan uit onder andere een dieptereiniging, microdermabrasie, peelings en laser. Tijdens het consult wordt beoordeeld welke behandeling geschikt is.

Een dieptereiniging

Tijdens de dieptereiniging worden de onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters verwijderd. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van een steriele naald.

Peelings

Bij Huid & Laser Utrecht wordt gewerkt met verschillende soorten peelings van DermaQuest. Een peeling bestaat uit zuren die ervoor zorgen dat de bovenste huidlaag versnelt afschilfert, zodat de acnebacterië zich minder goed kan nestelen en talg beter uit de huid kan afvloeden. Hierdoor kunnen ontstekingen minder snel ontstaan en wordt de talgproductie gereguleerd.  Ook wordt het huidvernieuwingproces geactiveerd, waardoor de dode huidcellen afschilferen en worden vervangen door nieuwe, gezonde huidcellen . Onderstaande peelings kunnen worden toegepast.

Medium diepe peelings

MangoBright  Resurfacer – Mango pulp, 30% melkzuur, 3% Kojic Acid
Deze peeling werkt op basis van melkzuur. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en kan ingezet worden bij pigmentvlekken bijvoorbeeld ontstaan na acne. Ook zorgt de peeling voor een verfrissing van de huid.   De stamcellen van de peeling zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling is dan ook geschikt voor donkere of gevoelige huidtypen of als opstap naar diepere peelings.

Primary Pumpkin Resurfacer 3% glycolzuur, 3% melkzuur, 2% salicylzuur, 40% pompoenextract
Power Pumpkin Resurfacer 10% glycolzuur, 10% melkzuur, 2% salicylzuur, 40% pompoenextract
Deze peelings werkt onder andere op basis van pompoen enzymen, welke zorgen voor exfoliatie van de dode huidcellen in de bovenste huidlaag. De AHA en BHA zuren stimuleren de celdeling, waardoor het huidoppervlak egaler wordt. Deze peeling is geschikt voor alle huidtypen.

Medium diepe peelings

Modified Jessner – 14% melkzuur, 14% salicylzuur, 14% resorcinol
Deze peeling is geschikt voor milde tot zeer ernstige acne.

Melkzuur stimuleert de celvernieuwing en versterkt het effect van salicylzuur. Ook beschermt melkzuur de pH-waarde van de huid en doodt organismen die huidklachten kunnen uitlokken, zoals schimmels, gisten en de Demodexmijt die rosacea kan uitlokken. Salicylzuur is ontstekingsremmend en talgreducerend. Ook kan salicylzuur diep in de poriën en in de talgklieren terecht komen en zich aan het talg hechten. Hierdoor worden talgophopingen opgelost en de talgklierproductie gereguleerd. Het werkt dus ook preventief op het ontstaan van acne.
Resorcinol remt de talgproductie en is zeer effectief bij grote ontstekingen.

Salicylic Acid Peel – 30% salicylzuur
Deze peeling werkt op basis van salicylzuur en is voornamelijk geschikt voor een vette, ontstoken acne huid. 

Microdermabrasie

Dit is een dieptepeeling waarbij er fijne steriele kristallen onder vacuümdruk over de huid worden gezogen. Dit zorgt ervoor dat de hoornlaag van de huid wordt verwijderd, zodat peelings en de lasers beter hun werking kunnen doen.

Lasertherapie

Bij actieve acne zorgen de lasers voor het creëren van een zuurstofrijke omgeving, waardoor de acne bacterie wordt gedood. Ook wordt door de warmte van de laser de talgproductie geremd en de doorbloeding van de huid en hiermee de aan van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen verbeterd.

De behandeling van acnelittekens met Fractional Lasers

Na acne kunnen littekens achterblijven. De huid kan verbeterd worden met verschillende fractional lasers wanneer er sprake is van acnelittekens of bij rode vlekken. De lasers zorgen ervoor dat celvernieuwing wordt geactiveerd en hiermee de huidstructuur verfijnt en de kleur egaler wordt.

Lees hier meer over de huidaandoening Acne »

Tarieven acnebehandeling

Onze kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Indien u aanvullend bent verzekerd is, afhankelijk van uw polis een vergoeding mogelijk.

Onderstaand onze tarieven voor de acne behandelingen.

Dieptereiniging en peeling € 100,- p.b.
Microdermabrasie, dieptereiniging en peeling € 120,- p.b.
Microdermabrasie, dieptereiniging,  peeling en laser € 210,- p.b.

Bekijk hier de tarieven voor alle behandelingen »