Huid & Laser Utrecht > Behandelingen > Acnetherapie

Acnetherapie

Er bestaan verschillende vormen van acne. Acne kan ontstaan tijdens de puberteit maar ook op latere leeftijd. Een combinatie van therapieën zorgt voor het beste en snelste resultaat.  Tijdens het consult wordt een behandeling op maat gemaakt. Een behandeling kan bestaan uit microdermabrasie, dieptereiniging, verschillende peelings of lasers. Ook kunnen acnelittekens,  rode of bruine vlekjes (PIH) behandeld worden met de fractional laser.

Wat houdt een acnebehandeling in?

Een acnebehandeling zorgt er o.a. voor dat de talgproductie wordt verminderd en de huid zich snel vernieuwd. Ook wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd zodat het stofwisselingsproces van de huid wordt geactiveerd. Bij de behandeling van acne kunnen onderstaande therapieën gecombineerd worden toegepast.

Een dieptereiniging: hierbij worden manueel puistjes en mee-eters verwijderd.

Peelings: Wij werken met verschillende soorten peelings. Deze peelings  zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag versnelt afschilfert, zodat de acnebacterië zich minder goed kan nestelen en talg beter uit de huid kan afvloeden. Hierdoor kunnen ontstekingen minder snel ontstaan.

Microdermabrasie: zorgt ervoor dat de hoornlaag van de huid wordt verwijderd, zodat peelings en de lasers beter hun werking kunnen doen.

Lasertherapie: bij actieve acne zorgen de lasers voor het creëren van een zuurstofrijke omgeving, waardoor de acne bacterie wordt gedood. Ook wordt door de warmte van de laser de talgproductie geremd en de doorbloeding van de huid en hiermee de aan van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen verbeterd.

De behandeling van acnelittekens met Fractional Lasers

Na acne kunnen littekens achterblijven. De huid kan verbeterd worden met verschillende fractional lasers wanneer er sprake is van acnelittekens of bij rode vlekken. De lasers zorgen ervoor dat celvernieuwing wordt geactiveerd en hiermee de huidstructuur verfijnt en de kleur egaler wordt.

Lees hier meer over de huidaandoening Acne »

Tarieven acnebehandeling

Onze kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister (KP). Indien u aanvullend bent verzekerd is, afhankelijk van uw polis, een vergoeding mogelijk.

Onderstaand onze tarieven voor de acne behandelingen.

Microdermabrasie en peeling (waaronder fruitzuurpeeling, Jessner peeling) € 110,- p.b.
Microdermabrasie, peeling en laser € 190,- p.b.

Bekijk hier de tarieven voor alle behandelingen »